Vernissage: Hommage

Vem älskar inte att smygtitta in i andras hem eller arbetsmiljö? Nu har vi på Dahl Agenturer skruvat det hela ett extra varv och ger er nu chansen att kika in i några av våra mest finurliga och kreativa hjärnor. Vi har köpt in nio stycken originaldockskåp från 60-talet och bjudit in de kreatörer som vi tycker har den där självklara fingertoppskänslan, formspråket och inte minst attityden, till att uträtta stordåd.

Kreatörernas uppdrag var att göra en personlig hyllning, en hommage, i dockskåpsformat. Vi sprejade samtliga dockskåp vita för att ge alla samma utgångspunkt (tänk: ”ett blankt papper”) och gav dem sedan fria tyglar att hylla precis vad de ville; en konstnär, en stil, en film, en egenskap, en bok, ett ord, en färg, en känsla… ja, som sagt, fritt var ordet. Deras tolkningar får ni nu beskåda med start på vernissagen hos oss den 12 juni, a.k.a. vår traditionsenliga ”cavafest”.

Men. Att ha ett hem och ett tak över huvudet är dessvärre ingen självklarhet för alla människor. Därför vill vi gärna dra vårt strå till stacken och kommer att auktionera ut samtliga dockskåp den 16 oktober på Nordic Light Hotel. Alla intäkter från auktionen går sedan oavkortat till Stadsmissionen.

Vår imponerande lineup: Jonas Fuchs & Johan Stone, Anki Gneib, Gunilla Hagström, Jacob Hertzell, Thomas Lingsell & Andy Liffner, Cilla Ramnek, Tekla Severin, Fideli Sundqvist, Anna Wedin, Patrik Lindberg och Hampus Östberg. OSA gärna så vi får ett hum om hur många vi blir. Varmt välkommen!